Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Zaujímavý recept z netradičnej tekvice. Na prvý dojem jedlo imituje skutočné špagety so zeleninou.
Porcie: 2 - 3
Ingredidencie:
1 špagetová tekvica
1 zväzok špargle
2-3 šalotky
200 g pohár fazule
100 - 150 g zaváraných olív
1/2 hrste strúčikov cesnaku
biele víno
2 červené chilli papričky (nadrobno nakrájané)
Soľ a čierne korenie na dochutenie (prípadne nahradiť škoricou)
Parmezán
Postup:
Špagetovú tekvicu rozrežeme na polovicu, vyberieme semiačka a dáme ju rozpolenou stranou na plech piecť do rúry na cca 30 min. (resp. môžeme ju aj variť cca 10 min.). Po upečení tekvicu necháme jemne schladiť a vyškriabeme dužinu do misky pomocou vidličky.
Umyjeme špargľu, olúpeme a nakrájame na cca 3 cm dlhé kúsky. Tie vložíme do vriacej vody a varíme cca 2 minúty.
Šalotku nakrájame na tenké polkolieska a cesnakové strúčiky nakrájame na tenučké plátky. Šalotku a cesnak vložíme do wok panvice a na troche oleja jemne osmažíme a následne podlejeme trochou vína a necháme jemne smažiť.
Pridáme špargľu, fazuľu, chilli a za občasného miešania pokračujeme v smažení, až kým všetko jemne nezhnedne. Podľa potreby je vhodné doliať občas víno.
Na záver pridáme špagetovú tekvicu a všetko dôkladne premiešame. Podľa potreby jedlo dochutíme soľou a korením.
Pred koncom prípravy pridáme do jedla ešte na štvrtky nakrájané olivy.
Pri servírovaní môžeme na vrch nastrúhať parmezán.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie