Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Jednoduché a ľahké predjedlo, ktorým prekvapíte každú návštevu.
Príprav: 45 min.
Porcie: 4
Ingrediencie:
cca 150 g bambusových klíčkov
2 stredne veľké šalotky
1 stredne veľký kaleráb
6 – 9 ks Judášovo ucho (Uchovec bazový)
2 tortilly nakrájané na tenké rezance
2 ČL mletého chilli (fatalii)
olivový olej
1 PL sójovej tmavej omáčky
1 PL medu
2 stredne veľké mrkvy
soľ
čierne korenie
Gustin - kukuričný škrob
Postup:
Do studenej vody namočíme sušené Judášovo ucho na cca 1 hodinu. Kým zmäkne, zatiaľ na tenké rezance narežeme mrkvu, kaleráb, bambusové klíčky a na polmesiačiky šalotku. Následne na tenké rezance nakrájame aj Judášovo ucho. Keď máme pripravené všetky ingrediencie, položíme na plameň panvicu wok. Nalejeme trochu oleja a vložíme do nej cibuľu a kaleráb. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme mrkvu, bambusové klíčky a Judášovo ucho. Jemne všetko orestujeme, podlejeme vodou a pridáme sójovú omáčku. Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť cca 10 minút na miernom ohni. Jedlo dochutíme soľou, korením, pridáme mleté chilli, med a necháme dusiť ďalších cca 15 minút. Keď je všetka zelenina mäkká, zahustíme obsah panvice kukuričným škrobom rozpusteným v studenej vode. Pred podávaním nakrájame ešte na tenké rezančeky tortilly a opražíme do chrumkava na panvici.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie