Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Chilliaktívne jedlo na studené zimné večery :-P
Porcií: 8
Ingrediencie:
1,8 kg mletého hovädzieho mäsa
3 veľké cibule nakrájané na kocky
1/2 šálky na kocky nakrájanej chilli papriky (podľa vlastného uváženia a odolnosti)
6 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
900 g popučených paradajok
454 g nakrájaných paradajok
170 g paradajkového pretlaku
1,3 kg čerstvej červenej fazule, alebo zaváranej
2 PL hnedého cukru
3 PL bieleho cukru
4 PL mletého chilli
2 čl mletej papriky Cayenne
1 čl mletého čierneho korenia
1 čl soli
3 PL masti
1 l vody (namiesto vody môžete použiť aj pivo)
mletý sušený cesnak na dochutenie
syr čedar (nastrúha sa na hotové jedlo)
Postup:
Vo veľkom hrnci jemne opražíme cibuľku, pridáme pomleté mäso, nakrájanú zelenú papriku, cesnak a zalejeme vodou. Následne privedieme celú zmes k varu a necháme vrieť cca 15 minút. Potom odlejeme dva poháre vývaru, ktoré si odložíme bokom.
K predvarenej zmesi sa pridajú zvyšné prísady okrem paradajkového pretlaku. Zakrytá pokrievkou sa zmes varí cca 30 minút. Následne je potrebné jedlo premiešať a ochutiť. Potom sa pokračuje vo varení Fukušimy zhruba 1 hodinu v odkrytom hrnci pri teplote cca 200 C°, pričom obsah hrnca je potrebné premiešať a ochutiť v polhodinových intervaloch. Na záver prilejte do jedla paradajkový pretlak a vývar, ktorý sme si na začiatku odložili. Po uplynutí času sa jedlo varí ďalších 30 minút na otvorenom hrnci pri teplote cca 160 C°. Jedlo je samozrejme potrebné zase premiešať a podľa potreby ešte dochutiť. V prípade, že máte pocit, že je jedlo príliš riedke, môžete ho zahustiť kukuričným škrobom. Takto pripravené jedlo môžete servírovať na taniere. Na záver ho ešte dochuťte čerstvo nastrúhaným syrom čedar a ako prílohu podávajte čerstvé pečivo.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie