Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Tento ochutený olej je dobré uchovávať v chladničke. Je vhodný napr. k cestovinám a grilovanému mäsu.
Ingrediencie:
3 strúčiky nasekaného cesnaku
8 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 veľká červená chilli paprika nasekaná na drobno (ak chcete zjemniť chuť, odstráňte semienka)
120 ml extra virgin olivového oleja
morská soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Nachystáme si nadrobno nasekaný cesnak, chilli a petržlenovú vňať. Všetky ingrediencie vložíme na dosku a pomocou mezzaluna noža ich rozsekáme ešte na drobnejšie kúsky. Potom všetko preložíme do misky s olivovým olejom, pridáme morskú soľ, čierne korenie a všetko dobre premiešame. Hotovú zmes prelejeme do uzatvárateľnej fľašky a vložíme do chladničky. Po pár hodinách je zmes vzájomne premiešaná a olej je možné používať na dochucovanie jedál.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie