Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Korenie a pikantné zelené chilli papričky dodávajú špargli jedinečnú a úžasnú chuť. Tento recept pochádza z južnej Indie. Podáva sa s ryžou, rasam omáčkou (rajčinová omáčka s chilli), papadam plackou a jogurtom. Chilli rasam je výborný aj so Špargľou na indický spôsob.
Príprava: 30 min.
Porcie: 2
Ingrediencie:
1 zväzok čerstvej špargle (narezaná na 2,5 - 4 cm dlhé kúsky)
1/2 najemno nasekanej šalotky
2 strúčiky nasekaného cesnaku
4 zelené chilli papričky (napr. Hot Banana alebo Anaheim) (odstránené semiačka a nasekané na drobno)
1/2 pohára kokosovej múčky (jemne mletej)
2 ČL kokosového oleja alebo 2 ČL rastlinného oleja
1/3 ČL čiernych horčičných semiačok
1 rozdrvená sušená červená chilli paprička
1/2 ČL celej rasce
1/3 ČL soli
1/4 pohára vody
Postup:
Na stredne silnom plameni rozpálime v hlbokej panvici (najlepšie wok) olej a dáme doň semiačka čiernej horčice, rozdrvené červené chilli a rascu. V momente, keď začnú horčičné semiačka praskať, pridáme zelené chilli papričky a soľ. Ďalej pridáme cibuľu a cesnak a smažíme cca 2 min. Potom pridáme špargľu, dobre premiešame, znížime plameň na slabý, pridáme vodu, zakryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť. Jedlo premiešame cca každé 4 minúty. Keď je špargľa mäkká, odkryjeme panvicu a necháme ešte variť, kým sa neodparí voda.
Na záver pridáme mletú kokosovú múčku, miešame cca 10 sekúnd a zložíme panvicu s plameňa. Jedlo uchovávame zakryté až do momentu podávania.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie