Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Príprava: 45 min.
Ingrediencie:
1PL medu
2 PL zázvoru (nadrobno nakrájaného)
1 stredne veľký kaleráb
1 veľká mrkva
6 – 9 ks Judášovo ucho (Uchovec bazový)
1 veľká šalotka (nakrájaná na polmesiačiky)
2 veľké strúčiky cesnaku (nakrájaný na drobno)
1/2 ľadového šalátu
2 ČL mletého chilli
2 PL oleja
Soľ
Čierne korenie
1 ČL mletého koriandra
4 ks Tortilla placky
2 PL tmavá sójová omáčka
2PL rýžového ocotu
Kyslá smotana
Postup:
Do panvice nalejeme olej a jemne orestujeme cibuľu a kaleráb. Následne pridáme mrkvu nakrájanú na dlhé tenké pásiky, nakrájané Judášovo ucho, zázvor, ľadový šalát a cesnak. Chvíľku všetky suroviny necháme spoločne restovať. Potom zmes podlejeme malým množstvom vody, zakryjeme a necháme na miernom ohni dusiť.
Po cca 10 min. pridáme med, tmavú sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, ocot a pokračujeme v dusení. Keď sú všetky suroviny mäkké, je plnka do tortill hotová. V prípade, že je jedlo málo kyslé, je potrebné pridať ešte ocot.
Hotovým jedlom plníme placky, ktoré najprv jemne opečieme na platni. Na záver plnené placky dozdobíne kyslou smotanou.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie