Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
"Niekto to rád horúce" - takýto názov niesla seriózna vedecká štúdia, ktorá bola realizovaná na francúzskej univerzite v Grenoble. Štúdia potvrdila predpoklad, že u mužov, ktorí obľubujú štipľavé jedlá, dosahuje hladina testosterónu vyššie hodnoty.
Prečo práve takéto porovnávanie? Je všeobecne známe, že to, čo vnímame na jazyku ako štipľavé, je vlastne - jednoducho bolesť. Jedenie štipľavého jedla je tak vlastne istým druhom riskantného správania. Vyššia hladina testosterónu má za následok fascináciu rizikom - a to ako v oblasti správania, financií a sexuality, tak i v kulinárskej sfére. Špekuluje sa tiež o tom, že konzumácia štipľavého jedla spätne pôsobí na zvýšenú produkciu hormónu testosterónu a tak by to vlastne mohol byť akýsi začarovaný kruh...
Napokon, čo si budeme hovoriť, chilli je v poslednej dobe tak trochu "in"... tak prečo "neukázať svaly" napríklad i v kuchyni? Muž za sporákom je predsa (okrem iného tiež z praktického hľadiska) idolom mnohých žien!
Zdroj: Testosterone Levels Higher In Men Who Eat Spicy Foods: Taking Risks With Taste. In: Medicaldaily.com
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie