Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Ingrediencie:
250 g cibule
1 cca 3 cm dlhý kúsok zázvoru
2 ČL celej rasce
2 ČL koriandrových semienok
3 - 5 ks čerstvých dlhých červených chilli
1 ks škorice
0,5 kg baklažánu
1 PL údenej mletej papriky
3 - 4 PL dužiny tamarindu (bežne dostať v Tescu v podobe strukov)
1 - 2 PL tmavého hnedého cukru
soľ a cukor na ochutenie
Postup:
Najprv je potrebné pokrájať na drobno cibuľu chilli a zázvor a najemno rozomlieť rascu, koriander a škoricu v mlynčeku. Následne je potrebné baklažán nakrájať na cca 2,5 cm veľké kocky. Keď máme všetko pripravené je potrebné rozpáliť panvicu wok, pridať do nej olej a zľahka osmažiť cibuľu, chilli a zázvor. Po niekoľkých minútach sa do woku pridá rozomleté korenie a ešte pár minút sa zmes vysmáža. Potom sa pridá nakrájaný baklažán, cukor, tamarind a mletá paprika. Celé sa to dôkladne rýchlo premieša, zaleje 300 ml vody a osolí. Na slabom ohni sa nechá jedlo vrieť cca 30 minút, resp. do chvíľky kým nevznikne hustá omáčka.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie