Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Medvedí cesnak dodá jedlu tú správnu jarnú chuť. Ak si ho chcete dopriať aj počas zvyšku roka, nezabudnite si pár listov medvedieho cesnaku zamraziť.
Porcie: 4
Príprava: cca 90 min.
Ingrediencie:
2 ks bravčovej panenky
4 PL medu
6-8 stredne veľkých zemiakov
100 ml medoviny
300 ml zeleninového vývaru
1 PL horčičných semiačok
2 PL oleja
400 g špenátu
cca 20 listov medvedieho cesnaku
soľ, čierne korenie
2 ČL mletého chilli
Postup:
Na panvici rozpálime olej a rýchlo zo všetkých strán opečieme mäso, ktoré sme si najprv okorenili a osolili. Opečené mäso preložíme do pekáča, posypeme čerstvo namletými horčičnými semiačkami, podlejeme vývarom a dáme piecť do predhriatej rúry na cca 45 minút pri teplote 190 ºC. Počas pečenia pravidelne zalievame mäso s vývarom z pekáča.
V miske si vymiešame med, medovinu a chilli a s hotovou zmesou polejeme mäso cca 10 minút pred koncom pečenia, prípadne ešte druhý krát cca 2 minúty pred jeho dopečením. Dopečené mäso v pekáči zakryjeme alobalom, aby nevyschlo.
Počas pečenia mäsa si pripravíme prílohu. Umyjeme zemiaky, očistíme ich a nadrobno nakrájame. Dáme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Zároveň si v samostatnom hrnci rozvaríme s trochou vody špenát a nadrobno nakrájané listy medvedieho cesnaku (cca 15 – 20 minút).
Hotové zemiaky scedíme a najemno pretlačíme, pridáme maslo a podľa potreby soľ. Do hotového pyré pridáme špenát s medvedím cesnakom a všetko dôkladne ešte raz pretlačíme.
Mäso servírujeme nakrájané na plátky a poliate výpekom.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie