Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Pasta arrabbiata - v preklade "nahnevané cestoviny" sa najčastejšie servírujú ako penne premiešané s pikantnou omáčkou a posypané strúhaným parmezánom. Toto vynikajúce jedlo pripravíte doslova za pár minút a s výsledkom určite nikoho nenahneváte. Práve naopak - nebíčko v papuľke je zaručené!
Ingrediencie:
1 plechovka (cca 400g) sekaných paradajok
3 PL olivového oleja
1 menšia cibuľka
1 menšia hlavička cesnaku (podľa chuti)
sušené (mleté a/alebo drvené) chilli, soľ, čierne korenie, cukor
olivový olej
bazalka
kvalitné cestoviny (ideálne penne)
strúhaný parmezán
Postup:
Na rozpálenom olivovom oleji domäkka osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme nasekané rajčiny, chilli a štipku cukru. Dochutíme soľou a korením a varíme na miernom ohni do zhustnutia - cca pol hodinu.
Medzitým si v dostatočnom množstve osolenej vody uvaríme a scedíme cestoviny. Pred podávaním cestoviny s omáčkou dôkladne premiešame a posypeme strúhaným parmezánom. Servírujeme ozdobené nasekanou bazalkou.
RECEPTY - najviac varene recepty | Recepty na obed
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie