Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Pri príprave tohto koláča je možné namiesto medvedieho cesnaku použiť napríklad aj nadrobno nakrájanú cukinu. Ide o ľahký, chutný a rýchly koláč.
Porcie: 4
Príprava: 40 min.
Ingrediencie:
1 balenie lístkového cesta
2 zväzky medvedieho cesnaku
150 g jemnej šunky
150 g kozieho syra
3 vajcia
kuchynská soľ
čierne korenie
muškát
1 červená chilli paprička
100 g tvrdého syra
olivový olej
Postup:
Kruhovú formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a následne v nej vyložíme aj lístkové cesto. Pretŕčajúce časti cesta odkrojíme. Povrch cesta natrieme zmesou ktorú si pripravíme tak, že polovicu medvedieho cesnaku rozmixujeme v mixéri s olivovým olejom a soľou. Na túto vrstvu umiestnime vrstvu z nakrájanej šunky. Na šunku rovnomerne uložíme druhú časť medvedieho cesnaku, ktorý nakrájame na tenké rezančeky.
Ďalej si pripravíme zmes z vajec, kozieho syra a najemno nasekaného chilli (môžeme použiť aj sušené), ktorá sa zároveň dochutí korením. So soľou treba narábať opatrne, aby koláč nebol nadmerne slaný. Ako náhle je zmes dôkladne rozmiešaná, rovnomerne sa rozotrie po povrchu koláča. Na záver sa na povrch koláča nastrúha tvrdý syr. Takto pripravený koláč pečieme v predhriatej rúre pri 200 ºC cca 25 minút.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie