Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Po chilli je ďalšou obľúbenou plodinou medzi priateľmi pikantných jedál wasabi. Spojením týchto plodín vzniká jedinečná chuť. Vrelo odporúčam.
Príprava: 3 hod.
Porcií: 8
Ingrediencie:
4 PL rastlinného oleja
2 cibule (nasekané na drobno)
4 strúčiky nasekaného cesnaku
500 g mletého hovädzieho mäsa
cca 350 g štipľavej klobásy (nakrájaná na drobno)
1 plechovka (cca 400 g) olúpaných rajčín vo vlastnej šťave (nakrájané)
1 fľaša svetlého piva dvanástky (môže byť aj tmavé)
1 šálka kávy (cca 200 ml)
cca 140 g paradajkového pretlaku
500 ml hovädzieho vývaru
4 PL mletého chilli
1 PL rasce
55 g hnedého cukru
1 ČL sušeného oregana
1 ČL cayennského korenia
1 ČL mletého koriandra
1 ČL soli
1 PL cukru
1 PL wasabi pasty
450 g červenej fazule (najlepšie zaváranej)
2 Anaheim chilli papričky (nasekané)
1 Serrano chilli paprička (nasekaná)
1 Habanero chilli paprička (nakrájaná)
Postup:
Do veľkého hrnca nalejeme dve lyžice oleja a umiestnime na stredne silný oheň. Do hrnca vložíme cibuľu, cesnak, hovädzie mäso a klobásu a restujeme, až kým nie je mäso zhnednuté. Potom pridáme rajčiny, pivo, kávu, paradajkový pretlak a mäsový vývar. Ochutíme mletým chilli, rascou, cukrom, oreganom, cayenským korením, koriandrom, soľou a wasabi pastou. Všetko dôkladne premiešame. Primiešame jednu tretinu fazule, privedieme do varu, znížime teplotu, zakryjeme a necháme pomaly vrieť. Vo veľkej panvici si rozpálime zvyšný olej. Do oleja vložíme Anaheim, Serrano a Habanero chilli papričky a restujeme ich cca 5 - 10 minút, resp. kým nie sú mäkké. Potom ich pridáme do hrnca a obsah necháme variť ďalšie cca 2 hodiny. Na záver primiešame zvyšné dve tretiny fazule a varíme ďalších 45 minút.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie