Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Kvaka je starobylá koreňová zelenina, konzumovaná našimi predkami. Obsahuje vitamín C a minerály (vápnik, draslík, sodík, fosfor, železo). Má vysoký obsah silíc a antibakteriálne účinky.
Porcie: 4
Príprava: cca 1 hod. 20 min.
Ingrediencie:
100 g sušených sliviek
50 ml suchého červeného vína resp. Portského
2 ks chilli papričiek Lemon Drop
1 PL trstinového cukru
1 PL citrónovej šťavy
500 g kvaky
1 stredne veľká mrkva
2 stredne veľké cibule
2 PL masla
1 l zeleninového vývaru
125 g Crème Fraîche (šľahačkový kyslý krém)
soľ
čierne korenie
Postup:
Sušené slivky nakrájame na tenké pásiky. Chilli papričky nakrájame na drobné kúsky. Následne zmiešame víno, sirup, citrónovú šťavu a chilli a dáme variť na miernom ohni. Po zovretí pridáme sušené slivky a opätovne privedieme k varu. Zložíme z ohňa a necháme chladnúť minimálne 1 hodinu.
Zatiaľ si nakrájame na malé kocky kvaku, mrkvu a cibuľu. V hrnci rozpustíme maslo, vložíme doň nakrájanú zeleninu a jemne podusíme. Primiešame pripravenú omáčku a dáme variť na miernom ohni cca 20 minúť, resp. kým nie je zelenina mäkká.
Takto pripravenú zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme Créme fraiche a dochutíme soľou a korením. Hotovú polievku ešte necháme prevrieť a môžeme podávať.
Tip:
Kvakovú krémovú polievku podávame vždy s kúskami sušených sliviek.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie