Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Porcií: 4
Príprava: cca 60 min.
Ingrediencie:
2 kg tekvice Chayote (alebo Hokkaido)
1 väčšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL oleja
2 l kuracieho vývaru
1 ČL mletého koriandra
1 ČL mletej rasce
½ ČL Kurkumy
250 ml kokosového mlieka
1 ČL Kari pasty (červenej)
Soľ a čierne korenie na dochutenie
2 červené chilli papričky Scotch Bonnet
Postup:
Nakrájame tekvicu na kocky cca 2x2 cm, očistíme a nahrubo nakrájame cibuľu, rozpučíme strúčiky cesnaku, chilli papričky rozrežeme, odstránime z nich semienka a nahrubo nasekáme.
V hrnci si na oleji do sklovita podusíme cibuľu a následne pridáme tekvicu, cesnak, chilli papričky, korenie, kari pastu a vývar. Zmes privedieme k varu a na strednom ohni varíme cca 50 minút, resp. kým nie je tekvica úplne mäkká.
Polievku potom odstavíme z plameňa a ponorným mixérom rozmixujeme. Zalejeme kokosovým liekom, premiešame a dochutíme soľou a korením.
Tip:
V prípade, že použijete inú tekvicu ako Chayote a Hokkaido odporúčam najprv tekvicu olúpať.
K polievke pasuje indický chlieb naan alebo rotis (karibské lievance).
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie