Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Ingrediencie:
3 šálky (cca ¾ litra) zeleninového, kuracieho alebo hovädzieho vývaru
1 stredne veľká cibuľa, nasekaná na hrubo
1 veľký pór vrátane zelenej stonky nasekaný na hrubo
2 stredne veľké mrkvy, rozkrojené na polovičky a nakrájané na veľké kúsky
¼ pohára surovej dlhozrnnej bielej ryže
5 Jalapeňo čili papričiek jemne nakrájaných
½ pohára jemného arašidového masla
Postup:
V hlbokej panvici (napr. wok) zmiešajte vývar s cibuľou, pórom a mrkvou a celú zmes nechajte prevrieť pri vysokej teplote. Následne je potrebné znížiť plameň a variť čiastočne zakryté cca 30 minút na miernom ohni. Prevarenú polievku so zeleninou nalejte do mixéra a mixujte pri vysokej rýchlosti, až kým polievka nie je hladká. Potom ju vylejte späť do panvice a priveďte k varu na vysokej teplote. Do takto pripraveného základu pridajte ryžu a nasekané Jalapeňo papričky, znížte teplotu a zakryte panvicu. Na nízkej teplote sa nechá celá zmes vrieť cca 20 minút, resp. až kým ryža nie je mäkká, nie však zlepená. Do malej misky odlejete pol šálky polievky a zmiešajte s arašidovým maslom, až kým nie je maslo úplne rozpustené. Obsah misky vylejte do polievky a na slabom plameni nechajte zakrytú polievku vrieť ďalších 5 minút. Takto pripravenú polievku si už len dochutíte podľa vlastnej chuti.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie