Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Toto jedlo môžete použiť nielen ako prílohu k jedlu, ale tiež ako hlavný chod, ak vám nerobí problém chýbajúce mäso. Jedlo je vhodné napr. k cestovine.
Príprava: 20 min.
Porcie: 3
Ingrediencie:
2 PL sezamového oleja (prípadne olivový extra virgin)
1/2 ČL mletého chilli
1 červená chilli paprička (odsemenená a najemno nakrájaná)
8 ks šparglí (zdrevnatené konce odkrojiť)
180 g tofu (nakrájané na cca 1,3 cm veľké kocky)
8 ks stredne veľkých šampiňónov (nakrájané na drobné kúsky)
1 strúčik cesnaku (nadrobno nakrájaný)
2 ČL kryštálového cukru
2 PL sójovej omáčky.
Postup:
Vo wok panvici rozpálime olej a vložíme doň nakrájané chilli. Špargľu nakrájame na cca 4 cm dlhé kúsky. Takto nakrájanú špargľu pridáme spolu s tofu syrom do panvice k chilli a celý obsah smažíme cca 5 minút. Do panvice pridáme hríby a pokračujeme v tepelnej úprave ďalšie 3 minúty. Pridáme cesnak a za stáleho miešania pokračujeme v smažení ďalších 30 sekúnd. V miske si zmiešame sójovú omáčku a cukor. Po dôkladnom vymiešaní prilejeme zmes do wok panvice. Pridáme ešte mleté chilli a všetko dôkladne premiešame. Následne smažíme ďalšie 3 až 4 minúty, resp. až kým nebude špargľa jemne chrumkavá a mäkká.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie