Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Jemné cukinové placky s jednoduchou prípravou, ktoré je najlepšie podávať s pikantným chilli džemom.
Príprava: 35 min.
Porcií: 6
Ingrediencie:
500 g cukety nahrubo nastrúhanej
150 g nastrúhaného parmezánu
2 vajcia
4 PL múky
rastlinný olej na vysmážanie
soľ a korenie na dochutenie
Ingrediencie na Chilli džem:
5 PL olivového oleja
4 veľké šalotky
4 strúčiky nasekaného cesnaku
2 zelené chilli Jalapeno
2 PL tmavého hnedého cukru
Príprava chilli džemu:
Rozpálime oheň vo veľkej panvici. Potom doň vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a znížime teplotu na stredne slabú. Takto necháme cibuľu za stáleho miešania restovať, až kým nie je mäkká cca 20 min. Potom cibuľu s cesnakom necháme trochu ochladiť a preložíme do mixéra, kam pridáme ešte chilli papričky a cukor a všetko dôkladne vymixujeme do hladka. Hotovú zmes vložíme opäť na panvicu, kde ju necháme na slabom plameni za stáleho miešania dusiť, až kým sa voda dostatočne neodparí a zmes nezhustne - cca 10 minút.
Príprava cukinových placiek:
Nastrúhanú cukinu vyžmýkame, aby voda odkvapkala. Potom ju v mise zmiešame s parmezánom, vajcami, múkou, soľou a korením. Následne do vysokej panvice nalejeme dostatočné množstvo oleja a zapálime pod ňou stredne silný plameň. Do rozpáleného oleja vkladáme malé placky o smažíme ich z oboch strán cca 3 - 4 minúty, resp. až kým nie je povrch zlatistý. Hotové placky ukladáme na savý papier, aby odtiekol prebytočný olej. Hotové placky sa môžu servírovať s lyžičkou chilli džemu.
Poznámka:
Chilli džem môžeme skladovať v uzavretej nádobe v chladničke cca 2 týždne. Môže sa servírovať k hydine a iným druhom mäsa.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie