Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Toto sladkokyslé bravčové mäso je pripravované podľa amerického štýlu v silnejšom cestíčku a dvakrát smažené pre extra krehkosť.
Porcií: 4 - 6
Ingrediencie:
350 g panenskej bravčovej sviečkovej
1 mrkva
1/2 červenej chilli napr. Balloon, Red Mushroom a pod. (je možné použiť aj väčšie množstvo chilli)
1/2 zelenej chilli napr. Balloon
1/2 pohára zaváraného (nakrájaného) ananásu
720 ml oleja na vysmážanie
Marináda na mäso:
2 - 3 ČL sójovej omáčky
štipka kukuričného škrobu
Omáčka:
55 g cukru
2 PL kečupu
2 PL tmavej sójovej omáčky
1/4 ČL soli
125 ml vody alebo ananásového džúsu
60 ml octu
1 PL kukuričného škrobu (napr. Gustin) rozpustená v 4 PL studenej vody
Cestíčko:
45 g múky
45 g kukuričného škrobu
1 bielko zľahka vyšľahané
1 PL rastlinného oleja
80 ml teplej vody
Postup:
Bravčovú panenku nakrájame na cca 2,5 cm veľké kocky. V mise si zarobíme marinádu zo sójovej omáčky a kukuričného škrobu. Do marinády vložíme mäso, dôkladne ho premiešame a necháme marinovať cca 20 minút.
Zatiaľ si v malej miske pripravíme omáčku. Zmiešame cukor, kečup, tmavú sójovú omáčku, soľ, ocot a vodu (resp. ananásový džús). Hotovú zmes si odložíme nabok. Očistíme si mrkvu a šikmo (diagonálne) si ju nakrájame na cca 2,5 cm veľké kúsky. Z chilli papričiek vyberieme semiačka a dužinu nakrájame na malé kúsky.
Do wok panvice nalejeme olej na vysmážanie a zahrejeme ho na 200°C. Na výrobu cestíčka si zmiešame múku a kukuričný škrob. Pridáme jemne vyšľahaný vaječný bielok s rastlinným olejom. Na záver pridáme toľko vody, aby sme mali po dôkladnom vymiesení jemné cesto, ktoré však nie je ani príliš suché a ani príliš mokré. (t.j. nesmie byť ani tekuté, no nesmie sa ani lepiť).
Do pripraveného cesta vložíme marinované mäso a dôkladne premiešame. Takto obalené mäso v menších dávkach smažíme v rozpálenom oleji až do zlatohneda. Potom mäso vyberieme a položíme na savý papier, aby prebytočný olej odtiekol. Ak chceme mať mäso ešte chrumkavejšie, môžeme ho v cestíčku namočiť ešte raz a znova vysmažiť. Predovšetkým však nesmieme zabudnúť, že olej musí byť rozpálený na 200°C.
Základ na sladko-kyslú omáčku, ktorý sme si už skôr pripravili, prelejeme na menšiu panvicu a necháme zohrievať na stredne silnej teplote. Potom pridáme mrkvu, chilli a nakrájaný ananás. Všetko spolu dôkladne premiešame a privedieme k varu. Na záver omáčku zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným vo vode. Omáčku ešte ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou alebo octom.
Mäso servírujeme poliate sladko-kyslou omáčkou. Ako prílohu odporúčam ryžu.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie