Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Pálivo zemitá chuť chilli v kombinácii s kyslou silou balzamikového octu predstavuje úžasnú kombináciu pre zelenú špargľu. Najlepšie je použiť mleté údené chilli, no ak také nemáme, je dobrou náhradou aj obyčajné mleté chilli. Tento recept je veľmi rýchly, jednoduchý a predovšetkým chutný.
Porcie: 4
Príprava: 10 - 15 min.
Ingrediencie:
1 PL olivového oleja extra virgin
2 zväzky špargle (nakrájané na cca 2,5 - 3 cm dlhé kúsky)
1 PL vody
1,5 ČL mletého chilli, alebo 1 ČL údeného mletého chilli
4 strúčiky cesnaku (prepučený) resp. 3/4 ČL mletého cesnaku
1/2 ČL soli
2 PL balzamikového červeného octu
Postup:
V hlbokej panvici rozpálime olej na stredne silnom plameni, pridáme doň špargľu a vodu a za stáleho miešania dusíme cca 4 - 5 minút. Potom pridáme mleté chilli, cesnak a soľ. Pokračujeme v dusení cca 1 minútu, resp. kým nie je špargľa mäkká a krehká. Panvicu potom zložíme z plameňa, pridáme balzamikový ocot a dôkladne všetko premiešame.
Hotové jedlo môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie