Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Tieto knedličky sú dobré ako ľahké predjedlo pre priateľov. Určite ich prekvapíte nielen ich jedinečnou chuťou, ale aj spôsobom podávania. Najvhodnejšie je jesť knedličky prstami, tzv. finger food. Dobré je pripraviť ku knedličkám nejaké ostré indické čatní.
Príprava: 30 min.
Porcie: 4
Ingrediencie:
375 g jemne nasekaného detského špenátu
300 g uvarenej ryže (najlepšie basmati, alebo môže byť aj iná)
130 g múky
3 ČL rasce (celej)
1 ČL mletého červeného chilli
1 - 1,5 ČL soli
2 PL rastlinného oleja, plus trochu na potieranie
3/4 ČL nastrúhaného zázvoru
3/4 ČL cesnakovej pasty
Príloha:
10% biely jogurt
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu, vložíme parné sitko, hrniec zakryjeme a vodu privedieme k varu. K hrncu si nachystáme tanier a olej.
Kým nám zovrie voda, pripravíme si cesto na knedličky. Všetky ingrediencie (okrem surovín na prílohu) vložíme do hlbokej misky a dôkladne rukami premiešame. Dôkladne je potrebné celú zmes stláčať, nakoľko špenát si pustí vlastnú šťavu (vodu), pomocou ktorej sa celá zmes dôkladne spojí. Miesime cca 5 - 6 minút. Potom zmes podľa chuti dochutíme soľou. Zmes následne rozdelíme na 12 rovnakých častí. Každú časť vytvarujeme do guľky a keď sú všetky hotové, mierne ich sploštíme a vložíme do naparovača. V horúcej pare varíme guľky cca 15 minút, resp. až kým špáradlo, ktoré vsunieme do guľky a vyberieme, nezostane čisté.
Na záver si v samostatnej miske zmiešame plnotučný jogurt s rozpučeným cesnakom. Táto zmes sa používa ako príloha ku knedličkám. Samozrejme je možné použiť aj rôzne druhy čatní.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie