Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Kto by si nedal tanier poriadne štipľavého gulášu?
Porcií: 6
Príprava: cca 2,5 hod.
Ingrediencie:
1 kg bravčové plece bez kosti, prípadne hovädzie predné tzv. močing (nakrájané na kocky)
3 PL domácej masti
2 stredne veľké cibule
5 ČL mletej papriky
6 čerstvých chilli papričiek napr. Satan's Kiss (nadrobno nakrájaných)
1 kg zemiakov (nakrájané na kocky)
80 g paradajkový pretlak
3 stredne veľké paradajky (nakrájané na malé kúsky)
Za hrsť sušených hríbov (v sezóne aj čerstvé)
Soľ
Čierne korenie
Rasca
4 strúčiky cesnaku
Majoránka
0,25 l červeného vína
1 PL Sambal Oelek
Postup:
Cibuľu si nakrájame na kocky, nemusíme však na úplne malé a opražíme na rozpálenej masti. Treba ju neustále miešať, aby sa nám neskaramelizovala a nezhorkla. Keď sa cibuľa začína zafarbovať, pridáme mäso. Mäso s cibuľou dôkladne premiešame a restujeme, kým sa pekne nezatiahne. Následne pridáme 1 ČL mletej papriky, 1 PL pretlaku, rascu, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame a po chvíľke restovania podlejeme trochou vody a pridáme pretlačený cesnak. Znova všetko premiešame a necháme chvíľku dusiť. Následne zalejeme zmes vodou, aby bolo všetko zaliate tak do 2/3, pridáme zvyšnú mletú papriku, Sambal Oelek, pretlak, hríby a privedieme do varu. Pridáme nakrájané chilli papričky a paradajky a necháme na slabom ohni vrieť. Po cca 50 minútach pridáme zemiaky a varíme ďalších cca 20 minút. Potom guláš dochutíme majoránkou a podľa potreby soľou, prípadne ďalším cesnakom a so Sambalom. Prilejeme víno, necháme prevrieť a odstavíme.
Tip:
Pre ešte lepšie zvýraznenie pikantnej chuti je skvelé servírovať guláš s domácimi zaváranými chilli papričkami.
V prípade použitia hovädzieho mäsa je príprava o niečo dlhšia.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie