Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Tradičné jedlo s chilli v štáte Colorado. Odporúčam podávať s ryžou, zemiakmi alebo v tortilla placke.
Príprava: 5 - 6 hod.
Porcií: 8
Ingrediencie:
4 čerstvé veľké tomatillá (olúpané a rozpolené)
3 zelené Anaheim chilli papričky (odstránené semienka a rozkrojené pozdĺžne na polovičky)
3 zelené Jalapeno chilli papričky (odstránené semienka a rozkrojené pozdĺžne na polovičky)
1 stredne veľká cibuľa (rozpolená)
1 Baloon chilli paprička (odstránené semienka a rozkrojené pozdĺžne na polovičky)
2 PL extra virgin olivového oleja
210 g bravčového pleca nakrájaného na cca 2,5 cm kúsky
Soľ
Mleté čierne korenie
2 paradajky (nakrájané)
4 strúčiky cesnaku (nasekaný)
1 kocka hovädzieho bujónu
1/2 fľaše svetlého piva dvanástky
2 PL nasekaného čerstvého oregana
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL mletej rasce
1 ČL mletého chilli
cca 120 g smotanového krémového syra (izbovej teploty)
1 PL chilli omáčky (podľa vlastného uváženia a odolnosti napr. Tabasco)
Postup:
Rúru dáme predhriať na cca 220°C. Na pekáč rovnomerne uložíme polovičky tomatilla, cibule a Anaheim, Jalapeno a Baloon chilli. Potom všetko jemne pokropíme lyžicou olivového oleja a vložíme do predhriatej rúry. Zeleninu pečieme cca 30 min., resp. až kým sa na jej povrchu nezačnú vytvárať hnedé škvrny. Potom ju vyberieme, necháme ochladiť a nakrájame na menšie kúsky.
Vo veľkej panvici (prípadne wok panvici) rozpálime jednu lyžicu olivového oleja. Keď je olej pripravený, vložíme doň bravčové mäso a restujeme ho, až kým nie je zhnednuté. Potom mäso posypeme soľou a čiernym korením, podlejeme trochou vody a necháme zakryté dusiť cca 12 minút. Následne sa oheň pod bravčovými kockami zoslabí na minimum a primieša sa k mäsu pečená zelenina a nakrájané paradajky, cesnak, bujón, pivo, oregano, petržlenová vňať, rasca a mleté chilli. Všetko dôkladne premiešame a zakryjeme. Takto sa obsah hrnca pomaly varí cca 4 - 6 hodín, resp. až kým nie je mäso úplne mäkké.
Zhruba 1/2 hodiny pred podávaním jedla vložíme do misky smotanový krémový syr a dôkladne ho zmiešame s 1 polievkovou lyžicou chilli omáčky. Potom po lyžiciach prilievame do misky vývar z mäsa, až kým nie je zo syra takmer tekutina. Tú následne vlejeme do panvice s mäsom a všetko dôkladne premiešame.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie