Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Chutný a predovšetkým zdravý šalát. Tento šalát nielenže výborne chutí, ale môže sa jesť za studena i teplý. Najlepší je k pečenému bravčovému mäsu, resp. ku grilovanému mäsu.
Porcie: 4
Príprava: 20 min.
Ingrediencie:
1/2 hlavy bielej kapusty (cca 600 - 800 g)
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 ČL soli
2 PL repkového oleja
5 PL Balsamico octu
250 ml zeleninového vývaru
1 PL celej rasce (prípadne mletej)
1 ČL cukru
mleté chilli na dochutenie
1 červená chilli paprička
Postup:
Aby bola kapusta jemná, treba ju najprv nastrúhať na jemnom strúhadle a potom zasoliť. Dôležité je, aby počas odležania kapusta pustila šťavu. V panvici rozpálime olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme, až kým nebude cibuľa sklovitá. Podľa potreby je možné podliať trochou (minerálnej) vody. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme kapustu, premiešame a veľmi krátko podusíme. Následne podlejeme vývarom a necháme krátko variť. Potom všetko preložíme do misky, pridáme cukor, soľ, chilli, balsamico ocot a všetko spolu dobre vymiešame.
Tip:
Pri podávaní je možné šalát dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ak uprednostňujete jedlo s mäsom, odporúčame pridať ešte osmaženú slaninu.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie