Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Predstavujeme vám jednoduché, voňavé a ľahké vegetariánske jedlo, ktoré ľahko nahradí hlavný chod.
Príprava: 30 minút
Porcie: 3
Ingrediencie:
200 g mladých špenátových lístkov
3 PL rastlinného oleja
1 ČL roztopeného masla
1 bobkový list
½ celej škorice
4 klinčeky
10 ks celého čierneho korenia
1 kopcom plná ČL rasce
1 stredne veľká cibuľa (nadrobno nakrájaná)
1-3 zelené chilli
1 ČL nadrobno nakrájaného alebo nastrúhaného zázvoru
2 strúčiky cesnaku (rozpučeného)
1 ČL mletého koriandra
1/2 ČL korenia gara masala
1/2 PL mletej rasce
200 g cíceru (vopred uvarený)
300 g ryže (najlepšie basmati, vopred uvarená)
1-2 ČL citrónovej šťavy
Postup:
V hlbokej panvici zahrejeme špenát a zalejeme ho cca 3 polievkovými lyžicami vody. Zakryjeme ho pokrievkou a na stredne silnom plameni ho dusíme cca 1 - 2 minúty, resp. kým nie je mäkký. Následne ho necháme mierne vychladnúť, vytlačíme z špenátu prebytočnú vodu, vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemné pyré.
Na stredne silnom plameni rozpustíme v panvici maslo, pridáme bobkový list, škoricu, klinčeky, čierne korenie, celú rascu a všetko pražíme cca 20 - 30 sekúnd, až je rasca voňavá. Následne primiešame cibuľu, chilli a pokračujeme v restovaní cca 3 - 4 minúty, kým nezačne cibuľa meniť farbu na zlatohnedú. Potom pridáme zázvor, cesnak a pokračujeme za občasného miešania v restovaní cca 1 minútu.
Ďalej pridáme mletý koriander, gara masalu, mletú rascu a štipku soli. Všetko jemne pokropíme vodou, premiešame a necháme variť ďalšiu minútu. Potom pridáme cícer a špenátové pyré, všetko dôkladne premiešame a necháme variť 1 - 2 minúty. Primiešame ryžu a zvýšime pod panvicou teplotu, aby sa odparila prebytočná voda. Na záver už len pridáme citrónovú šťavu a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie