Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Veľmi zaujímavý recept 7x chilli, ktorý vyžaduje 7 rozdielnych druhov sušených chilli papričiek. Základom tohto originálneho receptu sú 3v: veľa chilli, veľa mäsa a veľa korenia.
Porcie: 4
Príprava: cca 6 hod.
Ingrediencie:
2 ancho
1 pasilla
1 pequin
1 guajillo
1 de arbol
1 chipotle
4 plátky slaniny (narezané na 2,5 cm kúsky)
900 g hovädzieho mäsa (nakrájané na cca 3 - 4 cm veľké kocky)
1 cibuľa (nasekaná)
4 strúčiky cesnaku (nasekaný)
1 pivo (1/2 l)
1 PL rasce
1/4 ČL škorice
1/2 ČL koriandra
1/2 ČL cayenského mletého korenia
1 ČL oregana
soľ na dochutenie
1/4 horkej čokolády cca 50 g (nastrúhaná)
2 PL kukuričného škrobu
Zavárané papričky Jalapeno
Parmezán (strúhaný)
Postup:
V panvici si opečieme chilli papričky ancho, pasilla, pequin, guajillo, de arbol a chipotle. Potom ich zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a necháme odmáčať cca 30 min. V panvici si osmažíme slaninu a dáme ju bokom. Pridáme hovädzie mäso a dohneda ho zo všetkých strán opečieme na tuku zo slaniny. Pridáme cibuľu a smažíme do mäkka cca 5 - 7 minút. Pridáme cesnak a pokračujeme v smažení cca 1 minútu. Potom pridáme do panvice slaninu, rascu, škoricu, koriander, cayenské korenie, oregano a pivo. Scedíme papričky a v mixéri ich rozmixujeme s cca 250 ml vody. Hotovú zmes pridáme k mäsu. Jedlo privedieme do varu, znížime teplotu na minimum a dusíme ho na veľmi slabom ohni cca 5 hodín. Ak je potrebné, prilejeme trochu vody. Na záver pridáme čokoládu. Potom si zarobíme kukuričný škrob s cca 100 ml vývaru z chilli a prilejeme ho do mäsa. Jedlo necháme ešte na slabom plameni prevrieť, aby omáčka zhustla. Následne ho odstavíme z plameňa a môžeme podávať.
Jedlo dozdobujeme strúhaným parmezánom a kolieskami nakrájaných jalapeno papričiek.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie