Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Rýchly, jednoduchý a navyše i zdravý recept pre všetkých milovníkov cestovín.
Medvedí cesnak je jedna z najchutnejších a najzdravších zelenín. Žiaľ, ide o sezónnu (jarnú) plodinu. Ak ho navyše spojíme s chilli, dostávame úžasnú a zdravú potravinovú bombu. Ako celoročné korenie poslúži medvedí cesnak, keď si listy nakrájame, nasušíme a pomelieme.
Porcie: 4
Príprava: cca 25 min.
Ingrediencie:
200 g cestovín (podľa vlastného výberu)
cca 20 - 30 listov medvedieho cesnaku
stredne veľká brokolica
2 PL nahrubo nasekaných ančovičiek
šťava z polovičky citróna
2 stredne veľké červené chilli papričky napr. Red Mushroom (pre odolnejších Devil's Tongue Red)
2 PL olivového oleja
soľ a čierne korenie na dochutenie
Parmezán
Postup:
Vo vriacej vode si uvaríme cestovinu tak, aby bola al dente. Kým sa nám varí cestovina, zmiešame si nadrobno nasekaný medvedí cesnak, nasekané chilli, ančovičky, citrónovú šťavu a olivový olej. Zároveň si dáme si zovrieť vriacu vodu, do ktorej vložíme kúsky brokolice a krátko ju povaríme. Cestovinu zmiešame so zmesou z medvedieho cesnaku a s brokolicou. Na záver podľa chuti okoreníme, osolíme a zasypeme strúhaným parmezánom.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie