Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Čatní je označenie druhu dochucovacích omáčok, ktoré sa používajú v indickej a juhoázijskej kuchyni. Pre čatní je typické, že ide o zmes korenia, byliniek, ovocia a zeleniny. Obvykle sa podáva s vegetariánskymi jedlami.
Konzistenciou sa podobá omáčke, ale môže byť aj suchšie. V niektorých oblastiach severnej Indie sa pod týmto pojmom rozumejú len pokrmy pripravované z čerstvých surovín, ale najmä v Európe sa čatní pripravuje aj zo zaváraných surovín.
Čatní sa v Európe rozšírilo v 17. storočí, kedy si britskí vojaci priniesli toto jedlo z koloniálnej Indie.
AMLAKI čatní je vhodné napr. k Špenátovo ryžovým knedličkam.
Ingrediencie:
200 g čerstvého koriandra
250 g Amalaki - Amla prášku (Emblica officinalis) - prášok zo sušeného indického ovocia alebo sušených plodov
100 g zelených chilli
1 menší kúsok zázvoru
1 ČL soli
Postup:
Očistíme a umyjeme koriander. Pripravíme si prášok Amla resp. nadrobno nakrájame sušené plody amla. Nadrobno nakrájame chilli a zázvor. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a vymixujeme na jemný krém.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie