Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Recept je vypočítaný na cca 500 ml omáčky.
Ingrediencie:
5 strúčkov olúpaného cesnaku
130 g nahrubo posekanej mrkvy
150 g nahrubo posekanej bielej cibule
12 odstopkovaných Habanero chilli papričiek, alebo cca 150 g
225 ml jablkového octu
cca 2 čl soli
1/4 čl cukru
Postup:
Na miernom ohni nasucho opečieme v panvici cesnak. Pravidelne ho otáčame až kým povrch nezačne černieť - cca 10 - 15 minút. Cesnak necháme vychladiť a olúpeme. V hlbokej panvici si zatiaľ zmiešame mrkvu, cibuľu a habanero chilli s octom a 1 cca 250 ml vody. Následne panvicu umiestnime na mierny oheň a necháme dusiť, až kým nie je mrkva úplne mäkká (cca 10 minút). Potom obsah panvice vlejeme do mixéra, pridáme pražený cesnak, soľ a cukor. Potom obsah nádoby mixujeme, až kým nie je omáčka úplne hladká. V prípade, že je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť s trochou vody. Rovnako je potrebné omáčku dochutiť soľou, ak to pokladáme za potrebné.
Hotovú omáčku môžeme naliať následne do pohárov a uložiť po vychladnutí do chladničky pre okamžité upotrebenie, alebo ešte horúce vysterilizovať pre dlhodobé uskladnenie.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie