Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Pasilla | |
Alternatívny názov: Chilaca, Mexican Negro | |
Druh: Capsicum annuum | |
Krajina pôvodu: Mexiko | |
Štipľavosť podľa SHU: 1000 – 2 000 | |
Plody: Plody sú veľké, dorastajú do veľkosti: dĺžka cca 20 - 25 cm a šírka cca 2 - 4 cm. Plody počas dozrievania menia farbu z tmavozelenej na tmavohnedú. Zber plodov je za optimálnych podmienok po cca 75 - 80 dňoch. Plodivosť: Dobrá. Rastlina: Rastlina má široko rozvetvenú korunu. Dorastá do výšky cca 60 - 90 cm. Farba kvetu: Biela. Použitie: Plody sa používajú v mexickej kuchyni predovšetkým sušené, alebo mleté. Chilaca sa hodí ku kačici, darom mora, jahňacine, hríbom, cesnaku a oreganu. Vhodné na prípravu omáčok a salsy. Iné: Táto odroda chilli má viacero vyšľachtených variet: Apaseo, Bajio, De Oaxaca a Padilla. Pasilla po španielsky znamená "drobné hrozienko". Termín Pasilla sa používa predovšetkým u sušenej formy tejto chilli odrody. |
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie