Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Chilli omáčka na dochucovanie orientálnych jedál, ale tiež netradičná omáčka na pečenie a grilovanie.
Príprava: cca 80 min.
Ingrediencie:
5 - 10 ks červených papričiek Habanero
2 ks čerstvých rajčín
3 veľké strúčiky cesnaku
1 veľká cibuľa
4 kolieska zaváraného ananásu
kuchynská soľ
30 ml bieleho vínneho octu
cukor
vegeta
biele víno
olivový olej
Postup:
Cibuľu najemno nakrájame a spolu s pretlačeným cesnakom krátko podusíme na olivovom oleji. Pridáme k tomu najemno nakrájané olúpané rajčiny, papričky Habanero, ananás, trochu bieleho vína, vegetu a soľ s cukrom na dochutenie. Zmes má byť po dochutení síce pálivá, avšak zároveň sladkasto-exotická. Správne dochutenú ju necháme zakrytú variť cca 45 - 60 minút. Ak je omáčka príliš hustá, je vhodné ju zriediť vodou, resp. šťavou z ananásového kompótu, alebo vínom. Na záver celú zmes jemne rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, pridáme ocot a necháme krátko povariť cca 2 - 4 minúty. Hotovú zmes ešte horúcu prelejeme do uzatvárateľných fliaš a po vychladnutí umiestnime do chladničky.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie