Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Jedinečný kečup z dielne chillichilli tímu. Úžasná chuť a farba v rovnováhe s chilli papričkami.
Príprava: cca 3,5 hod.
Ingrediencie:
2 kg rajčín
0,5 kg cibule
6 ks strúčikov cesnaku
2 ks stredne veľkej červenej repy
12 ks Habanero Tasmanian resp. chilli odrôd podľa vlastnej odolnosti
2 PL balsamico
250 ml octu
1 PL olivový olej
5 PL medu alebo trstinového cukru (prípadne stévia podľa chuti)
1 ČL sušeného oregana
½ ČL sušeného estragónu
1 ČL sušeného koriandra
1 ČL mletých klinčekov
1 ČL sušeného tymianu
1 ČL karí korenia
1 PL mletej sladkej papriky
4 ks bobkových listov
1 ČL mletého muškátového orieška
1 ČL soli
1 ČL čierne korenie
2 ČL mletej senovky gréckej (ako náhrada je možné použiť aj Garam Masálu)
1 menšia stopka ligurčeka
1 viazanička čerstvej petržlenovej vňate
1 viazanička čerstvej bazalky
Postup:
Vo vriacej vode obaríme rajčiny a následne ich ošúpeme. Popri tom si na menšie kusy nakrájame cibuľu, červenú repu a chilli papričky. Všetko vložíme do veľkého hrnca k olúpaným rajčinám a pridáme aj ostatné ingrediencie. Zakryjeme pokrievkou a po zovretí necháme na slabom plameni variť cca 1 hodinu. Pomocou ponorného mixéra potom dôkladne rozmixujeme celú zmes. Hotovú masu prepasírujeme cez jemné kovové sitko. Po skončení by mala zostať menšia hrudka tvorená hlavne rajčinovými semienkami a zvyškami dužiny a samozrejme kečup. Takto prepasírovaný kečup je ešte príliš riedky, takže sa opätovne privedie k varu a za stáleho miešania sa nechá zahusťovať na slabom plameni. Zároveň je to správny čas na dochutenie, resp. dosladenie kečupu podľa vlastnej chuti. Hotový kečup nalejeme do pripravených pohárov a sterilizujeme.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie