Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Fantastická a jemná príloha nielen k balkánskym jedlám.
Príprava: cca 15 min.
Ingrediencie:
3 červené chilli papriky
1 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
Sambal Oelek
čerstvo namleté čierne korenie
soľ
3 strúčiky cesnaku
1 ČL olivového oleja
Postup:
Chilli papričky si rozkrojíme pozdĺžne na polovičky a odstránime semiačka. Takto očistené papriky opečieme na grile cca 10 min., resp. kým šupa nesčerná a nenapuchne. Potom chilli vložíme do sáčika a zavrieme. Po vychladnutí sa koža z paprík ľahko stiahne. Takto očistené papriky vložíme do mixéra, pridáme olivový olej a citrónovú šťavu, Sambal Oelek (podľa vlastného uváženia a odolnosti), čierne korenie, soľ, dva strúčiky cesnaku a všetko rozmixujeme. Hotovú omáčkou nalejeme do misky.
Posledný strúčik cesnaku najemno nakrájame a na čajovej lyžičke olivového oleja opatrne na slabom ohni opečieme. Musíme však dávať pozor, aby cesnak nezhnedol, inak zhorkne. Takto opečený cesnak necháme odkvapkať na papieri a posypeme ním omáčku.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie