Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Rizoto na taliansky spôsob. Takže sa nezľaknite - bude to rozvarené a mazľavé.
Príprava: cca 50 minút
Porcie: 4
Ingrediencie:
1 menšia cibuľa
1 - 2 čerstvé červené chilli papričky
100 g hnedých šampiňónov (prípadne aj bielych)
100 g hlivy ustricovej
5 PL olivového oleja extra virgin
60 g masla
200 g ryže (s vysokým obsahom škrobu)
125 ml bieleho suchého vína
800 ml horúceho kuracieho vývaru
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
2 PL citrónovej šťavy
150 ml šľahačkovej smotany
3 čerstvej petržlenovej vňate
Príprava:
Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Papričky pozdĺžne rozkrojíme, odstránime semiačka a nadrobno nakrájame. Hríby očistíme a nakrájame na kúsky (ak sú šampiňóny menšie, rozkrojíme ich na štvrtky). V hrnci rozpálime 3 PL olivového oleja a 30 g masla. Pridáme cibuľu, chilli a hríby a smažíme na stredne silnom ohni cca 5 minút. Pridáme ryžu, 1 PL oleja a smažíme ďalších cca 5 minút. Ryžu zalejeme vínom a trochu povaríme. Potom všetko zalejeme cca 1/3 vývaru, všetko dôkladne premiešame a varíme na slabom ohni, kým sa do ryže nevsiakne skoro všetka tekutina. Postup zopakujeme ešte dva krát. Celé varenie by malo trvať cca 20 minút. Do rizota vmiešame zvyšný olej a maslo. Rizoto dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku a petržlenovú vňať.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie