Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Tradičná Thajská biela kuracia polievka s kokosovým mliekom a zázvorom.
Porcií: 6
Príprava: 55 min.
Ingrediencie:
400 ml kokosové mlieko
250 ml slepačí vývar
5 stoniek citrónovej trávy
7 cm čerstvého zázvoru
3 čerstvé červené chilli papričky (napríklad Thai, alebo Aji Umba)
3 PL rybacej omáčky
8 koliesok limetky
400 g kuracie prsia (nakrájané na malé kocky, resp. pásiky)
150 g rozštvrtených šampiňónov
2 limetky (len šťava)
1 ČL palmový cukor
Na dozdobenie
čerstvé stonky koriandra
5 ks mladej cibuľky (nakrájané na 2 cm kúsky)
2 čerstvé červené chilli papričky nakrájané na pásiky (bez semienok)
Postup:
Citrónovú trávu nakrájame na 4 centimetre dlhé kúsky a rukoväťou noža ich jemne poklepeme. Vývar spolu s polovicou kokosového mlieka privedieme do varu, následne pridáme citrónovú trávu, zázvor, plátky limetky, chilli, rybaciu omáčku a necháme variť cca 10 min. Potom pridáme šampiňóny a varíme cca ďalších 5 minút. Ďalej pridáme kuracie mäso a dusíme, kým nebude jemné. Na záver pridáme zvyšné kokosové mlieko, limetkovú šťavu a cukor. Necháme chvíľku povariť a podľa potreby ešte dochutíme rybacou omáčkou. Polievka by mala chutiť sviežo kyslasto a jemne slano.
Podávame ozdobené plátkami chilli, mladou cibuľkou a koriandrom.
Tip:
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie