Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Chilli papričky je potrebné hneď po zbere dôkladne umyť. Následne sa rozložia na stojan so sieťkou na dobre vetranom mieste. Chilli je tiež môžete sušiť tak, že sa navlečú na šnúrku a zavesia. V prípade, že ide o hrubostenné chilli papričky, odporúčam sušiť rozrezané na polovičky, inak majú tendenciu hniť. Takéto sušenie trvá v závislosti od teploty prostredia a cirkulácie vzduchu niekoľko týždňov. Jednoduchšou a rýchlejšou metódou na sušenie je použitie sušičky pri teplote do 40 °C. Usušené chilli papričky je možné používať v celku do jedál napr. polievok, prípadne je ich možné rozomlieť a použiť ako korenie alebo môžu slúžiť ako dekorácia.
Aby sa dlhodobo zachovali čo najlepšie vlastnosti mletého chilli, odporúčam používať na uskladnenie tmavé nádoby, prípadne uchovávať na tmavom mieste.
Upozornenie!!
Pri silnejších odrodách - viď. Rebríček štipľavosti odporúčam používať rukavice (napr. chirurgické) a pri mletí si dať pozor a nevdychovať chilli prášok. :-D
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie