Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Príjemný a horúci nápoj na dlhé zimné večery.
Porcií: 4
Príprava: cca 20 min.
Ingrediencie:
400 ml čierny čaj
500 ml jablková džús
3 klinčeky
2 cm zázvoru
1 ČL škorice
1 jablko
2 PL trstinového cukru
1 chilli paprička Devil Serrano
4 PL cukru
Postup:
Najprv si pripravíme si čierny čaj. Počas jeho lúhovania očistíme zázvor a nakrájame na tenké a krátke plátky. Následne rozrežeme na dve polovice chilli papričku, odstránime semienka na najemno nakrájame. Cca po piatich minútach prelejeme čierny čaj do hrnca, pridáme jablkový džús, zázvor, chilli, klinčeky, škoricu a necháme variť na miernom ohni cca 10 minút.
Zatiaľ si na malé kúsky nakrájame jablko.
Hotový punč scedíme cez sitko a podľa chuti dosladíme. Následne do pohárov naložíme nakrájané jablká a zalejeme punčom.
Tip:
Okrem jabĺk môžete nakrájať do puču aj pomaranče.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie