Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Výborný a jednoduchý recept. Ešte lepší je s krevetami.
Príprava: cca 20 min.
Porcií: 4
Ingrediencie:
cca 250 g cestovín farfalle (mašličky)
5 strúčikov cesnaku (nasekaných)
cca 25 g strúhaného parmezánu
1 ČL sušeného chilli (lupienky) alebo 1 čerstvá červená chilli paprička (nakrájaná na tenké kúsky)
2 -3 ČL chilli omáčky
60 ml olivového oleja extra virgin
1 PL masla
250 ml kuracieho vývaru
500 g čerstvej zelenej špargle (narezanej na 2,5 - 3 cm dlhé kúsky)
soľ
250 g kreviet (voliteľné)
1/4 ČL čierneho korenia
Postup:
Dáme variť vodu na cestovinu. V panvici spolu na rozpálenom oleji zmiešame cesnak, chilli lupienky, chilli omáčku a maslo a dusíme cca 2 - 3 min. Pridáme špargľu, soľ, čierne korenie a pokračujeme v dusení, až kým nie je špargľa chrumkavá - cca 8 minút. V prípade, že chceme do jedla pridať krevety, pridávame ich spolu so špargľou. Napokon pridáme kurací vývar a parmezán a všetko spolu ešte jemne podusíme. Na záver premiešame s farfalle a môžeme ihneď podávať.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie