Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Niet lepšej a zdravšej divo rastúcej zeleniny, ktorú môžeme v apríli zbierať v našich lesoch.
Porcie: 4
Ingrediencie:
2 čerstvé červené chilli papričky (nakrájané)
olivový olej
4 mäkké surové (neúdené) klobásy
4 hrste listov medvedieho cesnaku (ak máte radi medvedí cesnak, pokojne aj väčšie množstvo)
320 g cestovín fusilli
1 citrón
morská soľ
čierne korenie čerstvo namleté
čerstvo nastrúhaný Parmezán
Postup:
V panvici rozpálime na stredne silnom ohni olivový olej. Rozrežeme klobásu a mäso vytlačíme na predhriatu panvicu. Mäso premiešame a rozdelíme na malé kúsky. Smažíme niekoľko minút, resp. kým mäso nezačína meniť farbu a nedochádza k uvoľňovaniu tuku.
Do panvice pridáme následne nasekané chilli a dôkladne premiešame. Celú zmes necháme na strednej teplote cca 10 minút, resp. kým mäso nezačne byť chrumkavé a zlatohnedé. Potom odstavíme mäso z plameňa.
Do hlbokej panvice nalejeme slanú vodu a dáme ju variť. Keď voda zovrie, vložíme do nej listy medvedieho cesnaku a necháme ich tam cca 3 minúty. Po uplynutí tohto času ich vyberieme a vložíme do mixéra.
Vodu, v ktorej sme varili cesnak nevylievame, ale dáme do nej variť cestovinu. Cestovinu varíme vždy len Al dente.
Kým sa nám uvarí cestovina, v mixéri vymixujeme medvedí cesnak do jemnej, tmavozelenej pasty, do ktorej následne pridáme trochu olivového oleja a nastrúhanej citrónovej kôry a dochutíme celú zmes soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
Keď je cestovina uvarená, scedíme ju, vložíme do panvice, podlejeme trochou vody a pridáme trochu citrónovej šťavy. Cestovinu necháme na miernom ohni, pridáme omáčku z medvedieho cesnaku a všetko spolu dôkladne premiešame. Po chvíľke cestovinu odstavíme z plameňa a môžeme servírovať na taniere.
Na záver sa na cestovinu naservíruje ešte upečená klobása a všetko sa zasype postrúhaným parmezánom.
Ak máte veľmi radi medvedí cesnak, môžete ešte samostatne rozvariť časť listov, tie nakrájať a pridať k cestovine ako prílohu, resp. pridať čerstvé nasekané listy.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie