Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Príprava: 65 minút
Ingrediencie:
Kvások:
200 g pšeničná múka Typ 550
100 g celozrnná pšeničná múka
195 g voda
2 g drožie
5 g soľ
Plnka:
200 g čerstvého ananásu
80 g solených pistácií
1 limetka
2 TL medu
1 zelená chilli paprička
Cesto:
300 g pšeničnej múky typ 550
250 g pšeničnej múky typ 1050
10 g droždia
12 g soľ
260 g vody
Postup:
Príprava kvásku:
do misky vložíme všetky prísady a premiešame. Takto pripravenú zmes zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme pri izbovej teplote stáť cca 14 - 16 hodín.
Príprava cesta:
Všetky prísady vložíme do misky a miešame, kým nevznikne konzistentné cesto (guľa). Následne pridáme kvások a všetko dôkladne zmiešame. Hotové a nezakryté cesto necháme kysnúť cca ďalšiu 1 1/2 hodiny.
Plnka:
Medzitým si pripravíme plnku. Olúpeme ananás a dužinu nakrájame na malé kúsky. Pistácie nasekáme na veľké kúsky. Chilli papričky rozkrojíme pozdĺžne na dve časti, vyberieme semiačka a nakrájame na drobné kúsky. Všetko spolu dôkladne zmiešame. Ostrúhame šupu limetky, vytlačíme šťavu z limetky, pridáme med, všetko spolu dobre premiešame a necháme odležať.
Na namúčenej doske si vyvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika o hrúbke cca 5 mm. Na povrch rozotrieme pripravenú zmes s ananásom. Následne cesto zrolujeme a nakrájame na kolieska.
Tie položíme na plech na pečenie a necháme ešte cca 30 minút oddychovať.
Medzitým si predhrejeme rúru na 210 stupňov. Potom dáme piecť kolieska - slimákov na cca 15 minút, resp. kým nebudú zlatohnedej farby.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie