Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Ingrediencie:
0,5 kg čerstvých paradajok
4 - 8 štipľavých chilli (Red Habanero sú najlepšie)
1 čajová lyžička bazalky
1/2 čajovej lyžičky cesnaku
1/2 soli
1/2 pohára ovocného octu
1/2 pohára hnedého cukru
2 čajové lyžičky bieleho cukru
Postup:
Paradajky je potrebné rozrezať na polovičky a odstrániť z nich stopku a stredovú časť. Narezať chilli na pásiky. Záleží len na vás, či odstránite aj semienka. Všetky prísady sa následne vložia do antikorového hrnca (nie hliníkového). Obsah hrnca sa privedie k varu. Hrniec sa zakryje vrchnákom a následne sa kečup varí na miernom ohni 45 minút. Potom sa vrchnák odloží a na miernom ohni sa varí ďalších cca 5 - 10 minút, kým zmes nezhustne. Takto hotovú zmes rozmixujte s jemnou čepeľou a nalejte do pripravených a predhriatych nádob. Po naplnení pohárov zavrite a nechajte vychladnúť.
Pikantný kečup je možné používať ako bežný kečup.
V prípade, že sa vám zdá málo štipľavý, je potrebné pridať viac chilli papričiek, prípadne použiť silnejšie odrody.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie