Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Tajomstvom tekvicovej polievky je dokonalá súhra vôní a chutí. Jedinečnosťou tejto polievky je spojenie tekvice a kokosu, pričom ich dominanciu narúša chilli. Táto pálivá zmes predstavuje dokonalé jedlo počas chladných a sychravých dní.
Porcie: 6
Príprava: cca 1 hod. 30 min.
Ingrediencie:
1 ks väčšej tekvice Hokkaido
2 väčšie mrkvy
1/2 stredne veľkého zeleru
250 ml kokosového mlieka
100 ml smotany na varenie
150 ml rajčinového pretlaku
3 ks chilli papričiek
20 g zázvoru
2 strúčiky cesnaku
škorica, soľ a čierne korenie
Postup:
Tekvicu rozkrojíme,odstránime jaderníky a nakrájame na kocky cca 1 - 2 cm veľké. Rovnako očistíme a nakrájame mrkvu a zeler. Zázvor a cesnak nakrájame na tenké plátky. Chilli papričky rozkrojíme na polovičky. Predpripravenú zeleninu, zázvor a chilli následne zalejeme cca 1,5 litrom vody, resp. tak, aby bola všetky zelenina ponorená a varíme na miernom ohni cca 45 minút. Potom prilejeme kokosové mlieko, rajčinový pretlak a necháme variť ešte cca 30 minút.
Následne pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme na jemný krém a dochutíme škoricou, soľou a čiernym korením, prilejeme smotanu na varenie dôkladne premiešame a necháme variť ešte cca 5 minút.
Tip:
Ak chcete docieliť ešte lepšiu chuť polievky, je možné namiesto vody použiť kurací vývar.
Ako prílohu odporúčame opečený chlieb potretý cesnakom.A na dozdobenie a zjemnenie je skvelépred servírovaním do taniera nakvapkať trochu tekvicového oleja.
Tanier môžete dozdobiť aj tekvicovými jadierkami a plátkami čerstvej chilli papričky.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie