Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Anaheim | |
Alternatívny názov: California chile, California chili, California long green chile, Chilacate, Chile college, Chile Colorado, Chile de ristra, Chile verde, Hatch long green chile, Hatch long red chile, Magdalena, New Mexico No. 9, Pasado | |
Druh: Capsicum annuum | |
Krajina pôvodu: Mexiko | |
Štipľavosť podľa SHU: 500 – 2 500 | |
Plody: Plody sú dlhé, kónické, dorastajú do veľkosti: dĺžka cca 15 - 20 cm a šírka cca 3 cm. Plody sa zbierajú zelené, ako aj červené, pričom zelené sú jemnejšie štipľavé. Plody počas dozrievania menia farbu z zelenej do jasne červenej. Zber plodov je za optimálnych podmienok po 77 dňoch. Najštipľavejšie sú papričky, keď sú červené. Plodivosť: Vysoká. Rastlina: Rastlina je vyššieho vzrastu, dorastá až do výšky cca 60 - 80 cm. Farba kvetov: Biela. Použitie: Vhodné na plnenie, napr. syrom, pečenie a vysmážanie. Tiež je dobré na mrazenie, sušenie a použitie za čerstva. Iné: Niekedy sa chilli papričky sa nechajú na rastlinke, až kým nemajú tzv. kožovitý povrch, potom sa zozbierajú, vysušia, pomelú a predávajú ako Chile Colorado. |
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie