Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Príprava: cca 45 min.
Ingrediencie:
500 g rajčín
2 stredne veľké jablká
3 šalotky (nakrájané na drobné kocky)
3 strúčiky cesnaku (najemno nakrájané)
3 chilli papričky (odstránené jaderníky a najemno nasekané)
6 PL trstinového cukru
7 PL balsamico bianco
1 PL horčičných semienok
1 škoricové drievko
1 badián
Postup:
Rajčiny nakrájame na kocky a vložíme do hrnca. Následne olúpeme jablká, rozštvrtíme, odstránime jaderníky, nakrájame na kocky a pridáme k rajčinám. Šalotku, cesnak a chilli pridáme k ostatným ingredianciám. Na záver pridáme trstinový cukor, balsamico, horčičné semienka, škoricové drievko, aníz a všetko dobre premiešame.
Obsah hrnca privedieme na silnom plameni k varu, znížime plameň a varíme ešte cca 20 minút. Nakoniec dochutíme soľou, naložíme do pohárov a sterilizujeme.
Tip:
Chilli papričky podľa vlastného uváženia a odolnosti. Pre začiatočníkov odporúčame odrody Hidalgo, Jalapeno Early prípadne Serrano. Pre odolnejších Lemon Drop, Chiltepin, Habanero Red Savina a pre azbestových jedincov Trinidad Scorpion Butch T prípadne Moruga Scorpion.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie