Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Príprava: cca 1,5 hod, recp. 6 - 10 hod.
Porcie: 4 - 6
Ingrediencie:
1 kg mletého hovädzieho mäsa (čím chudšie, tým lepšie)
0,4 kg červenej fazule
0,4 kg čiernej fazule (najlepšie Black Turtle beans)
250 g rajčinovej omáčky
1 veľká žltá cibuľa (nasekaná na drobno)
5 - 6 strúčikov cesnaku (alebo približne 2 čajové lyžičky cesnaku v oleji)
12 veľkých jalapeňo papričiek (pred použitím je potrebné odstrániť semienka)
1 polievková lyžica sladkej papriky
1 polievková lyžica kmínu
1 polievková lyžica cesnaku v prášku
1 polievková lyžica oregana
1 čajová lyžička cayenského korenia
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
soľ podľa chuti
olivový olej na rýchle vysmaženie cibule, cesnaku a jalapeňo papričiek
Postup:
Cibuľu, papričky a cesnak nakrájame na drobno. Osmažíme na troche olivového oleja, až kým cibuľa nezhnedne. Následne sa vloží hovädzie mäso a pokračuje sa vo varení, až kým nie je hovädzie mäso zhnednuté. Následne sa celá zmes vloží spolu s ostatnými prísadami do hlineného hrnca alebo kastróla. V hlinenom hrnci sa jedlo varí 6 až 10 hodín. Väčšina z nás zrejme namiesto hlineného hrnca uprednostní kastról, kde na prípravu stačí asi hodina a pol. Ak chcete mať jedlo šťavnatejšie, je dobré pridať pivo. Červené víno je však tiež skvelé.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie