Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Možno poznáte tradičné talianske predjedlo – bruschettu – pripravenú na olivovom oleji s paradajkami, bazalkou a cesnakom. Čo tak vyskúšať mexickú verziu tejto chrumkavej dobroty?
Ingrediencie:
1 bagetu alebo 3-4 pečivá (pre väčšie plátky krájame šikmo)
olivový olej
asi 4 väčšie paradajky
2-3 strúčiky cesnaku
soľ, korenie
jarnú cibuľku
bazalku
prípadne iné bylinky (napr. petržlenovú vňať)
tvrdý syr (najlepšie parmezán)
1 čili papričku (kto chce, i viac J).
Postup:
Príprava zaberie pár minút: namiesto talianskeho chleba (ktorý zrejme doma len tak nenájdeme) nasucho opečieme plátky bagety alebo pečiva. Zatiaľ, čo sa opeká pečivo si nadrobno nakrájame paradajky, zmiešame ich s nadrobno nakrájaným (prípadne prelisovaným) cesnakom, olivovým olejom, soľou a korením. Do zmesi môžeme pridať bylinky podľa chuti – napríklad nasekanú jarnú cibuľku a bazalku. Hotovú zmes poukladáme na opečené bruschetty, navrch nastrúhame syr – no a napokon to najlepšie – pre výraznejšiu pikantnú chuť ozdobíme bruschettu tenkými kolieskami čili papričky.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie