Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Toto jedlo odporúčame ako prílohu k pečenej hydine, resp. grilovanej rybe.
Porcie: 4
Ingrediencie:
200 g mladých špenátových listov
40 g masla
1 dlhá červená chilli paprička (napr. Kim Chi, Cayenne Lon Red Slim)
morská soľ
Postup:
V studenej vode dôkladne umyjeme špenátové listy. Na stredne silný plameň umiestnime hrniec a vložíme doň špenátové listy. Listy netreba podlievať, nakoľko majú v sebe dostatok vody a nesmieme zabudnúť, že sme ich pred chvíľkou umývali. Ako náhle je špenát mäkký, odstavíme hrniec z plameňa a špenát dáme do sitka, v ktorom ho nechámr pri izbovej teplote vychladiť. Keď je vychladený, dôkladne z neho rukami vytlačíme všetku vodu. Na veľmi slabom plameni rozpustíme v panvici maslo, ak je rozpustené, vložíme do panvice špenát a na kolieska nakrájané chilli. Za občasného miešania privedieme špenát s chilli k varu a hneď panvicu odstavíme z plameňa. Špenát dobre osolíme a môžeme túto úžasne dobrú a jednoduchú prílohu podávať.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie