Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Džuveč je jedlo podobné rizotu. Hlavnou zložkou je samozrejme ryža. Okrem ryže sa používa predovšetkým mäso a zelenina. Jedlo je tureckého pôvodu a počas tureckej expanzie sa rozšírilo predovšetkým na Balkáne, kde dnes predstavuje tradičnú prílohu k Čevapčiči a pečenému, resp. grilovanému mäsu. Náš recept je bezmäsitý, zato nechýba tradičné chilli.
Príprava: cca 45 min.
Ingrediencie:
1 väčšia červená chilli paprika
1/2 cibule
cesnak
1 PL slnečnicového oleja
100 g ryže
1 PL smotana
1/2 rajčinového pretlaku
čierne korenie, soľ
mleté chilli
1 PL nasekanej petržlenovaj vňate
Postup:
Chilli papriku nakrájamé na drobné kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Na rozpálenom oleji v hrnci osmahneme ryžu, cibuľu cesnak a papriku. Pridáme smotanu, dôkladne premiešame a po chvílke pridáme rajčinový pretlak a vodu. Všetko premiešame a akonáhle začne zmäs vrieť znížime teplotu na nízku a varíme cca 25 minút. Hrniec sa nesmie zakryť pokrievkou. Ryžu občas premiešame a podľa chiti dochutíme soľou, čiernym korením a mletým chilli. Pri servírovaní sa ryža dozdobí nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie