Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Porcie: 4
Príprava: 30 minút
Ingrediencie:
200 g zemiakov
2 PL oleja
2 stredne veľké cibule
30 g masla
75 g medvedieho cesnaku
1,5 litra zeleninového vývaru
1 červená chilli paprička (napr. Tabasco alebo Cayenne Long Red Slim)
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Zemiaky a cibuľu dusíme na masle asi 3 minúty. Podlejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu a varíme na slabom ohni cca 15 minút. Kým sa nám polievka varí umyjeme medvedí cesnak, potom z neho odstránime stonky a listy nakrájame na drobno. Nasekaný cesnak pridáme do hrnca a varíme ďalších cca 10 minút. Polievku následne odstavíme z plameňa a dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.
Chilli papričku nakrájame na drobné kúsky, krátko ju osmažíme na rozpálenom oleji a pridáme do polievky.
Tip:
K polievke z medvedieho cesnaku chutí najlepšie na kocky nakrájaný a smažený chlieb.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie