Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Doba prípravy: 5 - 15 min.
Ingrediencie:
80g medvedieho cesnaku (cca jeden zväzok čerstvých listov)
250 g masla
1 červená chilli paprička (napr. De Arbol, alebo Caballero)
1/2 Limetky (chemicky neošetrenej)
Čierne korenie (čerstvo namleté)
8 g morskej soli.
Postup:
Dôkladne umyjeme listy medvedieho cesnaku a na utierke ich rozprestreté necháme vyschnúť. Potom ich najemno nakrájame. Chilli papričku odstopkujeme, odstránime aj semiačka (ak máme radi silne štipľavé jedlo, môžeme použiť buď viac papričiek, alebo niektorú z ostrejších odrôd chilli) a nakrájame na drobno. Ďalej si pripravíme šťavu z polovice limetky. Následne s chilli a limetkovou šťavou vymiešame polovicu medvedieho cesnaku. Maslo necháme mierne zmäknúť a vymiešame ho do spenenia. Potom pridáme všetky zvyšné ingrediencie a dôkladne spolu vymiešame. jednoduchým spôsobom sme získali jednoduché ochutené maslo, ktoré je možné použiť pri rôznych príležitostiach. V prípade, že ho nemáme záujem použiť okamžite, je možné ho dať zamraziť a to buď v jednom kuse alebo ako ozdobné kvetiny vyrobené pomocou zdobiacej tuby. Takto predpripravené maslo je kedykoľvek pripravené na použitie.
Tip:
Toto maslo je vynikajúce k pečenému mäsu, grilovanému kurčaťu alebo na grilovaný kukuričný klas.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie