Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Nie každý deň máme dosť času, aby sme si pripravili tradičné Chili con carne. Hoci toto jedlo nepatrí práve medzi jedlá s dlhou prípravou. Pre takéto chvíľky tu máme jednu extra rýchlu verziu.
Porcií: 8
Príprava: 20 – 25 min.
Ingrediencie:
450 g mletého hovädzieho mäsa
150 g jemne nasekanej cibule
1 cl jemne nasekaného cesnaku
2 PL mletého chilli
280 g rajčinového pretlaku
250 g červenej fazule (z konzervy)
1 PL vínneho octu
1/4 ČL soli
Kyslá smotana
Postup:
V rozpálenej panvici zmiešame mleté hovädzie mäso s cibuľou, cesnakom a mletým chilli. Za stáleho miešania zmes restujeme až kým nie je cibuľa úplne mäkká. Potom pridáme zvyšné ingrediencie a privedieme k varu. Následne znížime teplotu a celý obsah za občasného miešania necháme nezakrytý vrieť cca 15 minút. Po uplynutí času je jedlo hotové a môže sa podávať.
Ako prílohu je možné použiť bežné pečivo alebo mexické placky. Podľa chuti je možné jedlo dozdobiť zeleninou a kyslou smotanou. Určite nezabudnite na trošku petržlenovej vňate.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie